Kawałki kurczaka pieczone z pieczarkami i szalotką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste kawałki kurczaka z rumianą skórką to pyszny pomysł na obiad, który robi się praktycznie sam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kawałki kurczaka
    domowa kostka warzywna
    pieprz kolorowy
    4 wiórki masła
    500 g pieczarek
    5-6 szalotek
    połówka cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kawałki kurczaka pieczone z pieczarkami i szalotką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę warzywną rozkruszamy, nacieramy nią kawałki kurczaka. Kurczaka posypujemy również pieprzem kolorowym.

    W naczyniu układamy szalotki i pokrojone pieczarki. Na grzybach układamy kawałki mięsa, skórą do góry. Na każdym kawałku kurczaka układamy po wiórku masła. Na środku układamy połówkę cytryny.

    Pieczemy w 180°C przez około 45 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

domowe kostki warzywne: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-kostki-maggi-w-100-naturalne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować