Kawa śmietankowo-karmelowa

  • wyświetlono: 183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna, delikatna jak puch pianka, która rewelacyjnie smakuje na zimno.

Joanna Tokarz

Składniki

3 łyżeczki kawy zbożowej karmelowej
150ml wody
1 banan
3 łyżeczki syropu klonowego
1 mały kubek śmietanki 30%

Sposób przygotowania przepisu:

Kawa śmietankowo-karmelowa

  • 1. Odmierzoną ilość kawy zalewamy zagotowaną, ale nie wrzącą wodą. Schładzamy i miksujemy wraz z bananem i syropem klonowym. Dolewamy 1/3 śmietanki i ubijamy by delikatnie napowietrzyć. Ubijamy także pozostałą część śmietanki, ale nie na sztywny krem, tylko tak, by konsystencja była zbliżona do naszej kawy. Obie warstwy nakładamy naprzemiennie do szklanki, aż do całkowitego ich wykorzystania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieDeserkawaśmietankowakarmelowaz syropem klonowymzbożowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-23r7s0e

Dodane przez: thedevilsown

Kawa bananowa

Przepis wymyśliłam sama jako że...

Kawa " Niebo"

Dodane przez: Bilcia

Kawa " Niebo"

Kawę tę piłam w jednej z krakowskich...

Deserowa kawa

Dodane przez: Aneta_77

Deserowa kawa

Deserowa kawa czyli połączenie...

kawa

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Kawa pierniczkowa

W takiej świątecznej gorączce dobrze...

Kawa mrożona

Dodane przez: Klaudia0318

Kawa mrożona

Idealna kawa na upały :)

Kawa.

Dodane przez: Słodko Słodka

Kawa po koreańsku Dalgona

Hit grup kulinarnych gdzie nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE