Kawa śmietankowo-karmelowa

0 (0 ocen)

Smaczna, delikatna jak puch pianka, która rewelacyjnie smakuje na zimno.

Składniki:

  • 3 łyżeczki kawy zbożowej karmelowej
    150ml wody
    1 banan
    3 łyżeczki syropu klonowego
    1 mały kubek śmietanki 30%

Kawa śmietankowo-karmelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odmierzoną ilość kawy zalewamy zagotowaną, ale nie wrzącą wodą. Schładzamy i miksujemy wraz z bananem i syropem klonowym. Dolewamy 1/3 śmietanki i ubijamy by delikatnie napowietrzyć. Ubijamy także pozostałą część śmietanki, ale nie na sztywny krem, tylko tak, by konsystencja była zbliżona do naszej kawy. Obie warstwy nakładamy naprzemiennie do szklanki, aż do całkowitego ich wykorzystania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy