Kawa na zimno podwójnie mleczna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i słodką kawę z podwójną porcją mleka. Taka kawa jest idealnym deserem. Wystarczy mała zmiana aby odkryć smak kawy na nowo. Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml gorącej wody
    4 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej (lub zwykłej)
    6 kostek lodu
    100 ml mleka
    100 g mleka zagęszczonego słodzonego z tubki
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kawy

Kawa na zimno podwójnie mleczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewamy kawę gorącą wodą i odstawiamy do przestygnięcia (na ok. 15 minut). Następnie przelewamy kawę do kielicha blendera, dolewamy mleko oraz wrzucamy lód, blendujemy. Na dno szklanek wlewamy mleko zagęszczone a następnie delikatnie przelewamy kawę. Dekorujemy bitą śmietaną oraz sosem karmelowym i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować