Kawa mokka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Fantastyczna dla niespodziewanych gości. Nie wymaga towarzystwa ciasta.

  • 15 min

Składniki:

  • czekolada gorzka 1 tabliczka
    śmietana gęsta 1¼ szklanki
    kawa gorąca 3 szklanki
    miód 1/3 szklanki
    cukier waniliowy 2 łyżeczki
    śmietanka 30% 1 szklanka
    cukier puder 1 łyżka

Kawa mokka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0kvpmpt 1. Śmietankę 30 % ubić z łyżką cukru pudru. Wstawić do lodówki. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać gęstą śmietanę.
  • image-1m25nli 2. Następnie połączyć z gorącą kawą, miodem i cukrem waniliowym. Ogrzewać przez 5 minut. Rozlać do 6 filiżanek. Dodać bitą śmietanę, posypać wiórkami czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy