Kawa mocno mrożona

  • wyświetlono: 885 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealna na lejący się żar z nieba.

EmciaPichci
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mleko zwykłe: 100 mililitrów
- woda: 100 mililitrów
- kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki
DODATKI:
- bita śmietana: 2 łyżki
- kolorowa posypka (do dekoracji): 1 łyżeczka
- sos czekoladowy do polania: 1 łyżka

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kawa mocno mrożona

  • 1. Wodę, mleko oraz kawę umieszczamy w shakerze i mieszamy. Kawę przelewamy do plastikowego pojemnika i wsadzamy do zamrażalnika na ok. godzinę. Po upływie tego czasu wyjmujemy pojemnik i powstałe "lody" umieszczamy w melakserze i rozdrabniamy. Całość polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy bitą śmietaną i posypką!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latowiosnakawamrożona fasolka szparagowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mrożona kawa z akcentem

Dodane przez: sammakko

Mrożona kawa z akcentem

Pyszna mrożona kawa na upalne popołudnia....

Kawa mrożona kokosowa

Dodane przez: AnetaJ

Kawa mrożona kokosowa

Kawa mrożona w upalne dni zastępuje...

image-17vbvsl

Dodane przez: Magster

KAWA MROŻONA

Dla smakoszy kawy.... nawet w najgorętsze...

kawa mrożona

Dodane przez: kingstom144

Kawa mrożona

Kawa mrożona jest idealnym sposobem...

Mrożona kawa

Dodane przez: BlackOrchid90

Mrożona kawa

Świetna propozycja na lato

Mrożona kawa bananowa

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Mrożona kawa bananowa

Kolejny dzień upałów w lubuskim....