KAWA MIĘTOWA

5 (190 ocen)

  • 10 min

Kawa z miętowym akcentem i kuszącą pianką po górze. Miła odmiana popołudniowej kawy.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 łyżeczki ulubionej kawy rozpuszczalnej
    3 pastylki miętowe w czekoladzie
    100 ml mleka 3,2% lub 2%
    50 ml śmietanki 30%
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    Opcjonalnie cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kawy Pasty

Kawa miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiej szklanki wsypujemy kawę i zalewamy ją wodą do połowy wysokości szklanki. Dwie pastylki miętowe kruszymy i wkładamy do kawy. Dokładnie mieszamy. Resztę kawy zalewamy ciepłym mlekiem.
  • 2. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając łyżeczkę cukru waniliowego. Piankę wykładamy na kawę, a po górze ścieramy ostatnią pastylkę miętową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Kawa rozpuszczalna Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować