Ciasto Katarzynka

4.98 (161 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 10 jajek
    2 szklanki cukru
    3 szklanki mąki
    1/2 szklanki suchego maku
    2 płaskie łyżki kakao
    50 dag margaryny
    4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatki:
    2 małe słoiki powideł śliwkowych
    1 duża paczka biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.98 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto katarzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku. Ubić piane z białek i, razem z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia, dodać do utartej masy z margaryny. Ciasto podzielić na trzy części: - jedną pozostawić białą, - do drugiego ciasta dodać suchy mak, - do trzeciego ciasta dodać kakao.
  • 2. PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
    Ciasto białe - powidła - 1/2 paczki biszkoptów - ciasto z makiem - powidła - 1/2 paczki biszkoptów - ciasto kakaowe. Piec (forma 25/35 cm.) w temp. 150*C przez ok. 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować