Katarzynka

4.5 (180 ocen)

  • 1 min

Katarzynka w mojej wersji trochę ulepszona aniżeli oryginał przepisu, bo zamiast kremu budyniowego, który był w oryginale, dodałam kremówkę, to połączenie jest o niebo lepsze a i wygląd również

  • 1 min

Składniki:

  • Biszkopt wg własnego przepisu.

    2 galaretki o smaku owoców leśnych
    2 dżemy o smaku czarnej porzeczki (ok. 325g jeden słoik)
    3 paczki ciastek ,,Katarzynki" bez polewy
    śmietana 30% - 600g
    2 łyżki żelatyny
    3 czubate łyżki cukru
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Katarzynki Galaretki

Katarzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dżemy podgrzać, dodać do nich 1/2 szkl. wody, wymieszać (zdjąć z ognia) i rozpuścić w tych dżemach 2 galaretki.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem, dodać ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody.
  • 3. Biszkopt przekroić na pół, na jedną połówkę, wylać tężejącą galaretkę, następnie ułożyć ciastka (lekko docisnąć), gdy galaretka stężeje, nałożyć ubitą kremówkę (trochę zosawić na posmarowaniu po wierzchu ciasta) i przykryć drugą połówką biszkoptu.
  • 4. Wierzch posmarować śmietaną i posypać wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować