Kaszubska zupa z łososiem

0 (0 ocen)

Pyszna i łatwa w przygotowaniu zupa , która zasmakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom

Składniki:

  • 300 g łososia

    1 opakowanie mrożonej włoszczyzny pokrojonej w słupki ( 450 g )

    1 l bulionu warzywnego

    1 łyżka papryki ostrej w proszku

    1 łyżka przyprawy typu vegeta

    2 jajka

    4 łyżki mąki

    sól

Kaszubska zupa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzącego bulionu warzywnego dodać mrożoną włoszczyznę i łososia ( bez skóry , pokrojonego w kostkę ) .

    Gotować 10 minut .

    Doprawić papryką i vegetą .

    W misce wymieszać jajka z mąką ( by nie było grudek ) , doprawić solą .

    Do zupy cienką strużką wlać ciasto i delikatnie wymieszać .

    Za pomocą łyżki odgarnąć wypływające na powierzchnię kluski , gotować jeszcze minutę .

Komentarze

Podobne przepisy