Kaszowe kwadraciki z serkiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Warto pyszne i zdrowe przekąski włączyć do jadłospisu każdego dnia.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanej kaszy bulgur (1 szklanka u mnie=pojemność 250 ml)
    2 duże jajka
    80 ml bulionu warzywnego
    Sól ziołowa, pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    Olej,bułka tarta
    Ponadto:
    150 gram kremowego serka szczypiorkowego
    2 łyżki koperku
    pęczek rzodkiewek

Kaszowe kwadraciki z serkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wrzuć go do miski razem z
    jakami, kaszą, bulionem. Wsyp
    przyprawy do smaku i wymieszaj. Wyłóż na blaszkę wysmarowaną olejem i
    obsypaną bułką tartą. Rozsmaruj warstwę na grubość około 2 cm.
    Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone placki pokrój
    na kwadraty, posmaruj
    serkiem, posyp koperkiem i kawałkami pociętej rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy