Kaszotto z warzywami, parmezanowe kotleciki i surówka z marchewki i pomarańczy z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować kaszę na półsypko.Warzywa umyć, brokul i marchewkę podgotować. Ostudzić. Na oleju zesmażyć siekaną cebulkę i czosnek i pokrojone w plastry pieczarki. Dodać brokuł gotowany i gotowana tarta marchewkę. doprawić solą papryką pieprzem ziołami.Zmieszać z kaszą ugotowaną.
Mięso zmieszać z masłem, przyprawami parmezanem i bułką moczoną w mleku oraz żóltkiem. Dobrze wymieszać, dodc pianę z białek, Obtaczac w bułce tartej smażyć na zloty kolor
Marchewki zetrzeć drobno, dodać tarte jabłko i krojona drobno pomarańcze (ale sam miążśz bez skórek). Doprawić przyprawami, dodac śmietanę i majonez.Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.
Komentarze