Kaszotto z pieczarkami i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki obiadek. Takie lubię najbardziej, bo nie zawsze ma się czas na stanie w kuchni :-) przygotowanie zajęło mi niecałe pół godziny. Kupiłam gotowy mix kasz gryczanej i pęczak z zieloną soczewicą i czarnuszką, do tego sos pieczarkowy i orzechy włoskie... czegóż chcieć więcej. Może to nie wygląda na zdjęciu, bo takie dania z reguły są mało fotogeniczne, ale gwarantuję, że smakowało ta rewelacyjnie. Poniżej przepis na 3-4 porcje:

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 torebki (200 g) mixu kasz lub dowolna ulubiona kasza
    400 g pieczarek
    ok. 100 g orzechów włoskich łuskanych
    200 ml jogurtu naturalnego gęstego
    pół pęczka koperku
    1 łyżka sera pleśniowego
    3-4 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    olej lub masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z pieczarkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać orzechy, ser pleśniowy i przeciśnięty czosnek. Dalej smażyć. Na koniec powoli łyżkami dodawać jogurt i mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać kaszę i całość dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać siekanym koperkiem.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować