Kaszotto z kurkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne lekkie kaszotto na bazie kaszy owsianej.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka kaszy owsianej
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1-2 szklanki wody
    1 cebula
    250 g świeżych lub 300 g mrożonych kurek
    250-300 g pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz
    100 g parmezanu + do podania
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kaszotto z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyszczamy pędzelkiem, większe grzyby kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Oprószamy solą i szklimy na oliwie. Wsypujemy kaszę i smażymy kilka minut. Wlewamy połowę bulionu, mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Po odparowaniu dodajemy kurki i smażymy chwilę, wlewamy resztę bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do miękkości kaszy, od czasu do czasu podlewając wodą. Dodajemy starty parmezan i przekrojone na pół pomidorki. Posypujemy parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

Porady

Można wykorzystać inną kaszę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować