Kaszotto z grzybami i kawałkami szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wlewamy do garnka wywar z grzybów i bulin warzywny z pasty rosołowej, razem 1,5 litra, zagotowujemy. Dodajemy grzyby i na wolnym ogniu gotujemy. W między czasie na patelni smażymy plastry szynki z pokrojoną cebulą, przyprawione ziołami. Podsmażone plastry kroimy w kostkę i dodajemy do garnka razem z pozostałymi przyprawami. Gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy wypłukaną kaszę i gotujemy do jej pęcznienia. Jeżeli kasza będzie pęcznieć próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut, kasza ładnie nam dojdzie. Gotowe kaszotto nakładamy do talerzy, dekorujemy natką pietruszki i konsumujemy.
Komentarze