Kaszotto z fasolką szparagową

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tym razem sezonowo,bo z fasolką szparagową i koperkiem!Smacznego.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy extra vergine
    1/3 szklanki kaszy pęczak
    1 cebula
    1 łyżeczka suszonego oregano
    4 łyżki sosu sojowego
    60 ml białego wina
    1 i 1/2 szklanki bulionu lub rosołu
    200 g zielonej fasolki szparagowej
    4 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Na dużą patelnię wsypać kaszę, dodać łyżkę oliwy i chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać na patelnię i zeszklić mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut. W międzyczasie dodać suszone oregano.

    2. Wymieszać wszystkie składniki na patelni i wlać białe wino, gotować ok. 2 - 3 minuty aż odparuje. Następnie wlać gorący bulion, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i zagotować. Przykryć pokrywą i gotować pod przykryciem przez 20 minut.
    3.Fasolkę przyciąć na końcach i pokroić na kawałki. Fasolkę dodać na patelnię, wymieszać i przykryć. Gotować przez ok. 7 minut pod przykryciem, w międzyczasie 1 raz składniki przemieszać. Otworzyć, wymieszać, posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kasza Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować