Smaczne i zdrowe danie na bazie kaszy orkiszowej, z dodatkiem kukurydzy, pieczarek oraz papryki, podane z parmezanem. Szybki wegetariański obiad, który można przygotować w mniej, niż pół godziny.
Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy przez 15 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę oraz cebulę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy pieczarki oraz serek mascarpone. Mieszamy i smażymy do moment, aż serek się rozpuści. Dodajemy pieprz i sól.
Wrzucamy na patelnię kaszę, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i smażymy razem jeszcze 1-2 minuty.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.
Komentarze