Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 1 osoby

Smaczne i zdrowe danie na bazie kaszy orkiszowej, z dodatkiem kukurydzy, pieczarek oraz papryki, podane z parmezanem. Szybki wegetariański obiad, który można przygotować w mniej, niż pół godziny.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • kasza orkiszowa 100 gram
    cebula 1/2 szt
    papryka 1/2 szt
    pieczarki 3-4 szt
    olej kokosowy 1 łyżka
    serek mascarpone 1 łyżka
    kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
    natka pietruszki posiekana 1 łyżka
    sól
    pieprz
    parmezan do posypania

Kaszotto orkiszowe z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy przez 15 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy.
    Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, paprykę oraz cebulę w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy, aż się zeszklą. Dodajemy pieczarki oraz serek mascarpone. Mieszamy i smażymy do moment, aż serek się rozpuści. Dodajemy pieprz i sól.
    Wrzucamy na patelnię kaszę, kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i smażymy razem jeszcze 1-2 minuty.
    Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy