Kaszka manna z sokiem wiśniowym to idealne danie dla małych łasuchów, jak i dużych. Jest to danie szybkie i łatwe w przygotowaniu.Przygotowanie kaszki mannej z sokiem wiśniowym zajmuje mniej niż 30 minut. U mnie sprawdza się jako sycące śniadanie.
30 min
Składniki:
500 ml mleka
80 ml soku wiśniowego(ok. 3 łyżek)
50 g cukru(ok. 3-4 łyżek)
36 g kaszy mannej(3 łyżki)
Kaszka manna z sokiem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną. Mieszamy do ponownego zagotowania. Po zagotowaniu mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji(ok. 15 minut). Gotową kaszkę manna przelewamy do głębokiego talerzyka, polewamy sokiem wiśniowym.
Komentarze