Kaszka manna z jagodami

0 (0 ocen)

  • 25 min

słodki deser dla dużego i małego.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki
    na kaszkę
    • 1 litr mleka
    • 4 łyżki cukru
    • 1 szklanka kaszy manny
    • Szczypta soli
    Na jagody :
    • 30 dag jagód
    • 4 łyżki cukru

Kaszka manna z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, sól i kaszkę. Gotujemy na średnim ogniu aż się mleko zagotuje i kaszka zgęstnieje . Cały czas mieszając.
  • 2. Jagody wkładamy do garnuszka , wsypujemy cukier i ok 100ml wody. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok 3-5 min . Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 3. Kaszkę przekładamy do salaterek i polewamy jagodami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy