Kaszka kukurydziana na mleku

4.49 (187 ocen)

Kaszka kukurydziana gotowana na mleku to doskonałe śniadanie! Zapewni nam energię przez długi czas. Polecam!

Składniki:

  • 50g kaszy kukurydzianej
    200ml mleka
    100ml wody
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kaszka kukurydziana na mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i wodę zagotować. Wsypać kaszę i gotować na małym ogniu do zgęstnienia (około 10-15 minut), co jakiś czas mieszając, aby kasza się nie przypaliła. Pod koniec gotowania dodać miód i wymieszać. Tak przygotowaną kaszkę kukurydzianą przelać do miseczki. Podawać na ciepło, np. z owocami. Smacznego!

Porady

Przepis na 1 porcję.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana Miód Mleko Owoce Woda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować