Potrawa inspirowana kaszi - gulaszem przygotowywanym z flaków. Potrawa zalecana jest przez lekarzy na wzmocnienie kości. Wersja pieczona zachowuje pełen aromat przypraw.
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
- flaki wołowe gotowany: 500 gramów
- pomidory całe w puszcze: 1 puszka
- marchewka duża: 1 sztuka
- cebula pokrojona w ćwiartki: 1 sztuka
Kaszi pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować pomidory, rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulę z przyprawami, oliwą oraz jajkiem. Ugotować marchewkę 'al dente'. Następnie pokroić ją w kostkę.
Umieścić zaprawę w naczyniu żaroodpornym. Przykryć ją flakami i rozłożyć równomiernie marchew. Piec w temp 170 stopni przez 30 minut. Następnie wyjąć i posypać natką pietruszki.
Komentarze