Kaszeczek z pianką truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć biszkopty. Między czasie do zimnego mleka wsypać oba cukry, kaszę i masło. Gotować do zgęstnienia masy. Ok. 5 – 7 minut od zagotowania. Gorącą masę podzielić na dwie części do pierwszej dać kokos a do drugiej kakao i kawę. Na biszkopty wylać najpierw masę ciemną, a na nią masę jasną. Gdy ciasto będzie całkowicie zimne, zalać tężejącą pianka truskawkową.
2.Pianka truskawkowa: Galaretki rozpuścić w 3 niepełnych szklankach wody. Do gorących wsypać zamrożone truskawki, poczekać chwilę, aż lekko zmiękną i ubić mikserem na piankę. Odstawić do lodówki aby lekko zaczęła tężeć.
Porady
Pianki może trochę zostać. Można ją wykorzystać przelewając do pucharków i podać z bitą śmietaną lub lodami.
Komentarze