Kaszanka z papryką i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Kaszanka to sposób na szybkie danie. Jedni lubią samą, inni przysmażoną na cebuli. Jeszcze inni zapiekaną. Dziś proponuje jej połączenie z chrupiącą papryką i rozpływającym się jajkiem sadzonym. Coś pysznego, więc polecam.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 mała cebula,
    • 1 papryka czerwona,
    • Ok 400 gram kaszanki,
    • 2 jajka,
    • Natka pietruszki do podania,
    • Olej,
    • Ewentualnie sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kaszanka z papryką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie cebuli 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Tak przygotowaną delikatnie podsmażamy na oleju.
  • dodanie papryki 2. Do zeszklonej dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Całość razem smażymy aż papryka stanie się półmiękka.
  • dodanie kaszanki 3. Następnie do warzyw dodajemy kaszankę.
  • dodanie jajek 4. Kaszankę z warzywami smażymy około 8 – 10 minut. W zależności jak lubimy wysmażoną. Pod koniec smażenia w kaszance wykonujemy dwa zagłębienia. Wbijamy w nie jajka. Wierzch jajek solimy do smaku. Całość smażymy na wolnym ogniu do momentu jak białko się zetnie. Żółtka powinny pozostać płynne. Gotowe danie zdejmujemy z ognia, oprószamy natką pietruszki i podajemy do ulubionego pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować