Kaszanka z kapustą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczny sycący obiad

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg kaszanki
    0,5 kg kwaszonej kapusty
    2 cebule
    10 dag smalcu
    2 łyżki smalcu ze skwarkami
    pieprz do smaku
    1 łyżka maggi w płynie

Kaszanka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować na miękko. Odcedzić. Dodać do niej 1 pokrojoną w kostkę cebulę, 2 łyżki smalcu ze skwarkami, maggi i pieprz. Dobrze wymieszać.
  • 2. Kaszankę obrać z flaka, pokroić na małe kawałki i przesmażyć dodając smalec, pokrojoną w kostkę cebulkę i pieprz. Dobrze wszystko razem wymieszać.
    Kaszankę najlepiej podawać z wcześniej przygotowaną kapustą i ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy