Kaszanka z jabłkami

5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Gotuję dla rodziców i rodzeństwa – w sumie dla 7 osób. Te kaszanki to jedno z moich popisowych dań.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 1 kg kaszanki
    ● 3 kwaśne jabłka
    ● 12 ząbków czosnku
    ● 3 cebule
    ● majeranek
    ● pieprz ziołowy
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszankę dzielimy na 6 równych
    porcji. Cebule obieramy
    i kroimy w plastry. Jabłka myjemy
    i osuszamy. Obieramy
    ze skórki, kroimy w ćwiartki
    i usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Z folii aluminiowej wykrawamy
    6 dużych kawałków, błyszczącą
    stronę smarujemy olejem.
    Na każdym układamy
    porcję kaszanki, 2 ćwiartki jabłka,
    1/6 cebuli i 2 ząbki czosnku.
    Oprószamy majerankiem i pieprzem.
    Formujemy paczuszki,
    ale nie zawijamy ich zbyt
    szczelnie. Pieczemy 15 minut
    na rozgrzanym grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować