Kaszanka w jabłkach

0 (0 ocen)

  • 20 min

Super przystawka na gorąco, może być również ciepłym, szybkim obiadem. Danie sycące, proste w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 średniej wielkości jabłka – winne
    25 dag kaszanki
    2 cebule
    Olej do smażenia
    Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, mielona ostra papryka

Kaszanka w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Kaszankę obrać ze skórki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć cebulę, podsmażyć, dodać kaszankę, wymieszać. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Dusić jeszcze około 5 minut. Z jabłek zdjąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne, napełnić kaszanką z przyprawami. Jabłka ułożyć w blaszce, przykryć zdjętymi wierzchami. Zapiekać około 20 minut w temp. 180 stopni.

Porady

1. zamiast suszonego majeranku można dodać świeży.

Komentarze

Podobne przepisy