Kaszaczki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Specjał mojej mamy:)

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dkg mielonego mięsa
    20 dkg kaszy gryczanej = 2 saszetki
    60 dkg pieczarek
    pół kostki masła
    2 jaja
    2 łyżki bułki tartej
    2 cebule
    sól, pieprz

Kaszaczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę i przestudzić.
    Cebule zetrzeć na tarce.
    Przestudzoną kaszę, mięso, 2 jaja, cebule, sól i pieprz połączyć razem.
    Pieczarki udusić na maśle, dodając pokrojoną cebulę i sól do smaku.
    Z otrzymanej masy wyrabiamy kulki, nadziewamy je pieczarkami i smażymy na oleju.

Porady

Do usmażonych kaszaczków można przygotować sos pieczarkowy lub pomidorowy. Polecam do nich sałatkę z kapusty pekińskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy