Kasza ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne jedzonko, to danie podajemy na gorąco.

Składniki:

  • szpinak liście - 180 g
    kasza gryczana palona - 1 torebka ( 100 g )
    pomidor - 1 mała szt
    cebula - 1 szt
    masło - 1 łyżka
    tłuszcz do cebuli
    sól i pieprz
    vegeta
    ser starty - 1 łyżka

Kasza ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza ze szpinakiem 1.
    Na patelni podsmażyć z masłem szpinak.
  • Kasza ze szpinakiem 2. Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, odcedzić na sicie.
  • Kasza ze szpinakiem 3. Szpinak przełożyć do blendera, zmiksować selera.
  • image-1u0vt1k 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, posypać vegetą. Pomidora pokroić w kostkę dodać do cebuli, poddusić chwilę.
  • Kasza ze szpinakiem 5. Przełożyć wszystkie składniki do miski, delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać startym żółtym serem.
    Smacznego.

Porady

Podawać na gorąco

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy