Kasza z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zostało mi sporo kaszy z obiadu, przesmażyłam ją z warzywami i doprawiłam na pikantnie. I wyszło całkiem nieźle

  • 20 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
    1 zielona papryka
    2 marchewki
    kawałek pora
    1/4 kapusty pekińskiej
    1 szkl. wywaru mięsnego lub warzywnego
    1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki pieprzu
    sól do smaku

Kasza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza z warzywami 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Paprykę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce, pora pokroić w krążki.
  • Kasza z warzywami 2. Kapustę posiekać. Na rozgrzanym oleju przesmażyć marchew, paprykę i pora. Dodać kaszę, zalać wywarem. Smażyć chwilę.
  • 3. Dodać posiekaną kapustę, wymieszać. Doprawić ziołami, pieprzem i solą. Smażyć jeszcze ok. 5-10 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy