Kasza z pieczarkami

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Taką kaszę możemy podać solo lub jako dodatek do mięsa. Jest pyszna i sprawdzi się także na zimno do pracowniczego pudełka, jako baza sałatki. Jest także idealnym daniem na wigilijny stół.

  • 30 min

Składniki:

  • kasza gryczana 1 woreczek
    pieczarki 7 szt większych
    cebula biała 1 szt duża
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony
    olej rzepakowy 1 łyżka lub masło
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie, gdy woda na kaszę i sama kasza się gotuje, przyrządzamy pieczarki -kroimy je w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone pieczarki. Cebulę siekamy. Pieczarki najpierw podsmażamy, lekko solimy i pieprzymy, jak część sosu się zredukuje dodajemy cebulę i pod przykryciem dusimy. Kaszę wyjmujemy z wody, odsączamy i dodajemy na patelnię do pieczarek i cebuli wszystko razem chwilę delikatnie podsmażamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować