• 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam kaszę na różne sposoby a to danie jest u mnie w rodzinie od lat. Polecam przepis na pyszną kaszę z gulaszem i ogóreczkiem :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg łopatki
    8 pieczarek
    papryka czerwona
    cebula
    ząbek czosnku
    liście laurowe
    ziele angielskie
    kostka mięsna
    przyprawa do wieprzowiny
    łyżka mąki
    woda

    Dodatkowo:
    op. kaszy
    ogórki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kasza z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę przekładamy do kociołka, oprószamy w przyprawie i chwilę podsmażamy aż mięso puści soki. Następnie mięso podlewamy litrą zimnej wody i dodajemy kostkę mięsną, posiekaną cebulkę, czosnek, paprykę oraz pieczarki, 3 listki laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Mąkę wymieszać z wodą i zagęścić sos. Zagotować.
  • 2. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ugotowaną wyciągamy z woreczka i rozkładamy na talerze. Polewamy gulaszem, podajemy z ogórkiem konserwowym lub kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować