150 g kaszy gryczanej
200 g odgotowanych grzybów leśnych
100 g sera feta półtłusty
20 g suszonych pomidorów bez oleju
100-150 g świeżego szpinaku
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
pieprz, słodka papryka
Kasza z grzybami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach osolonej wody. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, po 2-3 minutach wrzucić grzyby i podsmażyć całość około 5-10 minut. Posypać pieprzem i słodką papryką. Dodać opłukany na sitku szpinak, a kiedy zwiędnie wymieszać z kaszą. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę fetą i całość delikatnie przemieszać. Smacznego.
Porady
Składniki na 2 porcje. 1 porcja to 431 kcal; B 19,6; T 10,3; W 70,7;
Komentarze