Kasza z grzybami i fetą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bezmięsna propozycja obiadowa :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g kaszy gryczanej
    200 g odgotowanych grzybów leśnych
    100 g sera feta półtłusty
    20 g suszonych pomidorów bez oleju
    100-150 g świeżego szpinaku
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne

Kasza z grzybami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach osolonej wody. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, po 2-3 minutach wrzucić grzyby i podsmażyć całość około 5-10 minut. Posypać pieprzem i słodką papryką. Dodać opłukany na sitku szpinak, a kiedy zwiędnie wymieszać z kaszą. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę fetą i całość delikatnie przemieszać. Smacznego.

Porady

Składniki na 2 porcje. 1 porcja to 431 kcal; B 19,6; T 10,3; W 70,7;

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Grzyby Kasza Kasza gryczana Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować