Kasza z bakłażanem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne szybkie danie obiadowe

  • 20 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej Kupiec
    1 łyżka masła
    1/2 szt bakłażana
    1/2 szt cebula
    7 szt pieczarek
    pieprz czarny grubo mielony
    przyprawa uniwersalna Jarzynka Winiary
    ogórek konserwowy

Kasza z bakłażanem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę.
  • 2. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka, cebulę siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy warzywa - gdy są miękkie dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Mieszamy. Podajemy z kawałkami ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy