Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Na śniadanie lub na deser, zasmakuje każdemu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    3 łyżki kaszy manny
    60 g suszonych moreli
    1/2 łyżeczki otartej suszonej mięty
    2 łyżki jogurtu naturalnego

Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy. Następnie cały czas mieszając dodajemy powoli kaszę, uważając, by nie powstały grudki. Gotujemy chwilę, do czasu, aż kasza zacznie gęstnieć. Przekładamy do miseczki lub pucharka.
    Morele gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. Miksujemy blenderem na mus, a następnie dodajemy miętę i jogurt naturalny. Mieszamy i wykładamy na kaszę. Na wierzch kładziemy łyżeczkę jogurtu.

Porady

Dla lepszego smaku kaszę można wymieszać z musem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy