Kasza kukurydziana z malinami i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kasza kukurydziana to idealna kasza dla bezglutenowców. Mnie najbardziej smakuje na słodko z owocami w formie śniadania, które w słoiczku można zabrać także do pracy.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
    500 ml mleka
    2 łyżki miodu lub ksylitolu
    łyżka masła (lub oleju kokosowego w wersji fit)
    do podania: maliny, porzeczki, syrop malinowy

Kasza kukurydziana z malinami i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać w rondlu mlekiem, zagotować i gotować kilka minut, ciągle mieszając aż zgęstnieje.
    W między czasie dodać miód lub ksylitol i masło lub olej kokosowy.
    Przełożyć kaszę na talerz, posypać malinami i porzeczkami oraz polać odrobiną syropu malinowego.
    Kaszę można spakować w słoiczek i zabrać do szkoły lub do pracy.

Komentarze

Podobne przepisy