Kasza jęczmienna z jajem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 180g kaszy jęczmiennej
    1 średnia cebula
    2 jaja
    olej
    2 marchewki
    1 jabłko

Kasza jęczmienna z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy i gotujemy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy