Kasza jęczmienna podsmażana

4.5 (165 ocen)

  • 10 min

Danie na szybko z resztek obiadowych okazało się rewelacyjne w smaku.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 torebka ugotowanej kaszy jęczmiennej (mogą być resztki z poprzedniego obiadu)
    resztki kotletów lub pieczeni z poprzedniego obiadu
    3 łyżki kukurydzy z puszki
    1 łyżka oleju do smażenia
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jęczmienna podsmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Resztki kotletów lub pieczeni kroimy w kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i krótko podmażamy mięso, następnie wrzucamy kaszę i kukurydzę, podsmażamy około 3-4 minut, mieszając.
  • 3. Podajemy posypane natką pietruszki i z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować