Kasza jaglana zapiekana w szynce

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatny, ale sycący obiad, zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry szynki konserwowej wieprzowej
    135 g ugotowanej kaszy jaglanej
    1 jajko
    75 g mozzarelli light
    3 różyczki brokuła
    1 czubata łyżeczki ziół prowansalskich
    sól, pieprz

Kasza jaglana zapiekana w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastrami wędliny wyłożyć silikonowe foremki do muffinek.
    Do miski przełożyć kaszę. Do pojemnika blendera z ostrzami przełożyć ser połamany na kawałki, dodać jajko i zmiksować. Przelać mieszankę do kaszy. Dodać sól, pieprz i zioła. Wymieszać.
  • 2. Nałożyć po czubatej łyżce kaszy do szynki. Zrobić zagłębienie w środku i wcisnąć różyczkę brokuła. Przykryć kaszą. Piec w 200 st około 15-18 minut. Smacznego!
    1 mini zapiekanka dostarcza 130 kcal.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy