PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i bakaliamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/100/d9a7780f8c380fe9e247892c36f921bfa9ddff08.jpeg30722304http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kasza-jaglana-zapiekana-z-jablkami-i-bakaliami-1
1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka wody
1 i ¼ szklanki mleka
szczypta soli
2 duże jabłka
4 łyżki wiórków kokosowych
½ łyżeczki cynamonu
3 łyżki miodu
1 łyżka pokrojonych orzechów włoskich + parę do ozdoby
1 łyżka pokrojonych daktyli
1 łyżka rodzynek
tłuszcz i bułka tarta do formy
Sposób przygotowania przepisu:
Kasza jaglana zapiekana z jabłkami i bakaliami
1.
Kaszę płuczemy i gotujemy w 1 szklance wody i 1 szklance mleka z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec gotowania dolewamy ¼ szklanki mleka. Do ugotowanej kaszy dodajemy wiórki, miód, cynamon i bakalie. Kaszę mieszamy i dzielimy na pół.
2.
Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką. Wykładamy jedną część kaszy, układamy obrane i pokrojone na plasterki jabłka, posypujemy je odrobiną cynamonu i przykrywamy drugą połową kaszy. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 ºC. Ozdabiamy orzechami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze