Kasza jaglana z prażonymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny,delikatny deser.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 torebka kaszy jaglanej
    2 średnie jabłka
    Cukier wanilinowy
    Cynamon
    Cukier
    10g masła

Kasza jaglana z prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy i mieszamy z cukrem wanilinowym i cukrem (słodycz według uznania).
    Jabłka odbieramy, ścieramy na tarce.
    Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy starte jabłka i posypujemy je cynamonem. Jeżeli chcemy możemy je dosłodzić.
    Wyciągamy małe naczynie do zapiekania. Smarujemy je odrobiną masła. Na dół wykładamy połowę kaszy, następnie całą porcję jabłek i przykrywamy resztą kaszy. Ma wierzch ścieramy wiory z masła.
    Zapiekamy 20-25 minut.

Porady

Podajemy ze śmietaną lub jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy