Kasza jaglana z mięskiem oraz warzywami

0 (0 ocen)

Pomysł na szybkie danie z patelni bez długiego stania przy garnkach :)W dodatku kasza jaglana jest bardzo zdrowa, pożywna i nie zawiera glutenu, a w towarzystwie warzyw i mięska tworzy pyszną, sycącą potrawę na obiad lub ciepłą kolacje.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje
    1 i 1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 mała marchewka
    jeśli mamy to możemy dać parę różyczek brokuła
    1 mały pomidor sparzony i obrany ze skórki
    1 mała cebulka
    1/2 łyżeczki curry
    nać pietruszki
    sól, pieprz, papryka słodka mielona oraz ostra ( do smaku )
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z mięskiem oraz warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy i kroimy na średnią kosteczkę. Smażymy na rozgrzanej patelni na łyżce masła. Podczas smażenia obsypujemy go solą, pieprzem oraz słodka papryką w proszku.
  • 2. Kasze jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do gotującej się kaszy wkładam marchew pokrojoną tylko wzdłuż - podgotowuje do lekkiej miękkości.
  • 3. Jeśli mamy różyczki brokuła, gotujemy go do średniej miękkości.
    Sparzamy pomidora i kroimy go w kostkę.
    Do smażącego się już fileta dokładamy cebulkę pokrojoną w kostkę, smażymy tak aby cebulka się tylko zeszkliła.
    Ugotowana kaszę odcedzamy i przekładamy na patelnie do naszego fileta, dodajemy pomidor pokrojony w kostkę oraz podgotowana marchewkę też pokrojona w kostkę.
  • 4. Całość doprawiam curry oraz papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem. Do podania posypuje natką pietruszki. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować