Kasza Jaglana z Karmelizowanymi Jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Propozycja na pyszne i sycące śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • woreczek kaszy jaglanej
    1 szkl.mleka lub można zastąpić wodą
    2 jabłka
    3 łyżki cukru
    sok z 1/4 cytryny
    cynamon do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Śniadanie

Kasza jaglana z karmelizowanymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w małym rondelku wg przepisu na opakowaniu,u mnie dziś na mleku.
    Jabłka umyć,oskrobać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę.
    Na rozgrzaną patelnie wsypujemy cukier,i wlewamy wyciśnięty sok z cytryny,podgrzewamy na małym ogniu do chwili gdy cukier zacznie brązowieć,następnie wrzucamy jabłka,dokładnie mieszamy,wsypujemy cynamon do smaku,podgrzewamy przez parę minut aż jabłka zmiękną.
    Do pucharku wkładamy połowę ugotowanej kaszy jaglanej,wykładamy jabłka,oraz resztę kaszy jaglanej,posypać szczyptą cynamonu i gotowe.

Porady

Takie śniadanie smakuje na ciepło i na zimno,polecam również z karmelizowaną gruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Kasza jaglana Mleko Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować