Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Kaszę jaglaną warto jeść ponieważ jest bardzo zdrowa.Sprawdzi się ona również na słodko w formie deseru.Kasza jaglana pysznie smakuje z jabłkiem,rodzynkami i miodem.Przyprawiona cynamonem i kardamonem.

  • 20 min

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
    2 jabłka
    pół szklanki rodzynek
    miód prawdziwy do smaku
    cynamon mielony według uznania
    szczypta mielonego kardamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie.Następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Podczas gotowania kasze często mieszamy,żeby się nie przypaliła.
  • 2. Jabłka myjemy,osuszamy,obieramy i usuwamy gniazda nasienne,następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  • 3. Starte jabłka dodajemy do gorącej kaszy,dodajemy miód do smaku,rodzynki oraz cynamon i kardamon.Delikatnie mieszamy i przykrywamy pokrywką na kilka kilka chwil.
  • 4. Po tym czasie podajemy jeszcze gorącą kaszę.

Porady

Z przepisu wyszło mi 2 porcje deseru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować