Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Proste danie śniadaniowe dodające mnóstwo zdrowia i energii na cały dzień

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 200g kaszy jaglanej
    - 800ml mleka
    - 2 łyżki miodu
    - 2 jabłka - średniej wielkości
    - do smaku cynamon- najlepiej świeżo starty ale możecie użyć już tego w proszku - tu do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne

Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jaglana z jabłkami u cynamonem 1. Kaszę przesypuję na sitko i dwukrotnie przelewam ją dokładnie zimną wodą. Następnie sparzam ją wrzątkiem pozbawiając w ten sposób goryczki. Przekładam do garnka i zalewam mlekiem. Zaczynam gotować , co jakiś czas mieszając. W tym czasie obieram jabłka i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję do gotującej się kaszy. Kiedy kasza jest gotowa dodaję cynamon i po chwili przestudzenia , tak mniej więcej 5-10 minut dodaję miód i mieszam. Miód bardzo nie lubi wrzątku, dlatego, żeby nie stracił wszystkich właściwości , warto trochę odczekać ze słodzeniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Kasza jaglana Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować