Kasza jaglana z grzybami leśnymi , dynią i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kasze jaglana ugotowac w wodzie, odstawić do przestudzenia.
Grzyby oczyścić , opłukac pokroić na mniejsze kawałki.
Dynie obrac ze skórki, pokroic w kostkę,
Cebule i czosnek drobno posiekać.
Natke opłukać, posiekąc.
2. Na oliwie z dodatkiem łyżki masła zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać grzyby lęsne a po chwili dodac dynię, podsmażyć.Do grzybów z dynia dolac bulion , dusic az warzywa i gryzby beda miekkie i smaczne
.Pod koniec duszenia dodac zielony mrozony groszek, przyprawic do smaku tymiankiem, sola pieprzem , maggi i suszona natką, Chwile całosc poddusic ,
Podawac z kasza jaglaną polana sosem z grzybami , dynia i groszkiem, udekorowac natką , smacznego:)
Komentarze