Kasza jaglana z gruszką i rodzynkami

5 (148 ocen)

Pyszna na zimno, jak i na ciepło. Na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Ja zabieram ją w pudełeczku do pracy na lunch. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje świetnie. Zachęcam by włączyć kaszę jaglaną do naszego menu, dostarczy nam mnóstwo drogocennych składników.

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej (1 woreczek)
    1 duża gruszka
    Garść rodzynek
    1 łyżka skórki pomarańczowej
    Cynamon
    Miód
    Sól
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana z gruszką i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Gruszkę kroimy w drobną kostkę i dusimy w rondlu z dodatkiem odrobiny wody. Gdy gruszka zmięknie, dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową. Posypujemy cynamonem i dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę. Mieszamy i podajemy polane miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kasza jaglana Rodzynki Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować