Kasza jaglana z granolą i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kasza jaglana na podwieczorek: z granolą i żurawiną. Doskonała na ciepło jak i na zimno.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    2 szklanki wody+wrzątek do zalania
    1 jajko+2 białka
    2 garści żurawiny
    2 garści granoli+do posypania
    szklanka śmietanki słodkiej
    2 łyżki miodu

Kasza jaglana z granolą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kasza jaglana z granolą i żurawiną 1. Kaszę zalać wrzątkiem,wymieszać i odstawić na kilka minut a potem odcedzić.Ponownie zalać 2 szklankami wody i gotować pod przykryciem na mniejszym ogniu przez ok. 20 min.Ugotowaną kaszę wymieszać z miodem,żurawiną i granolą.Ubić jajko razem z białkami,ubite na sztywna pianę wymieszać delikatnie z kaszą,dolać część śmietanki,jeszcze raz wymieszać.Kokilki wysmarować masłem,nałożyć kaszę z dodatkami,polać każdą resztą śmietanki i na końcu posypać granolą.

Porady

Doskonale na ciepło jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy