Kasza jaglana na mleku kokosowym z owocowym smoothie

0 (0 ocen)

Słoneczny , zdrowy deser przywołujący promienie słońca w chłodne dni , smakuje wyśmienicie.Przygotowany z kaszy jaglanej o smaku kokosowym oraz galaretki z owocowego smoothie.Deser zamknięty w pudełeczku świetnie zastąpi lunch lub drugie śniadanie w pracy czy na uczelni.

Składniki:

  • (na dwie porcję)
    200g. suchej kaszy jaglanej
    400 ml mleka kokosowego( najlepiej przygotować własne z wody i wiórek kokosowych)
    1 łyżka masła 82%
    300 ml smoothie owocowego (owocudo Sunny -Marwit)
    1 łyżeczka żelatyny
    2 łyżki płatków migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza jaglana na mleku kokosowym z owocowym smoothie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jaglana na mleku kokosowym z owocowym smoothie 1. Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą na sitku o drobnych oczkach.
    Do garnka przelać mleko kokosowe , wsypać kaszę.
    Doprowadzić do zagotowania , dodać masło , gotować do momentu aż kasza wsiąknie cały płyn co jakiś czas mieszając.
    Odstawić do wystudzenia.
  • Kasza jaglana na mleku kokosowym z owocowym smoothie 2. Żelatynę rozcieńczyć w 100ml. letniej wody , odstawić do napęcznienia.
    Przelać do rondelka , wlać sok ,trzymać na wolnym ogniu mieszając do połączenia się składników.
    Odstawić do lodówki by masa lekko zaczęła tężeć.
  • Kasza jaglana na mleku kokosowym z owocowym smoothie 3. Do dowolnego pojemniczka/ miseczki wlać 1/3 soku oraz 1/3 kaszy jaglanej.
    Przygotować w ten sposób trzy warstwy deseru.
    Posypać płatkami migdałów.
    Odstawić do lodówki , do całkowitego stężenia.
    ( Przed podanie deser także możemy posypać płatkami migdałów)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować