Kasza gryczana zapiekana z serem i śmietaną

4.5 (176 ocen)

  • 50 min

Coś lekkiego czyli zapiekana kasza gryczana z białym serem. Idealna do kwaśnego mleka

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 szklanka kaszy gryczanej
    • 2 jajka
    • 1/2 kg sera białego
    • 1 szklanka śmietany
    • sól, pieprz do smaku
    • kilka łyżek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana zapiekana z serem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ugotować kaszę w dużej ilości posolonej wody.
    • Wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem, dodać zieleninę.
    • Do naczynia do zapiekania wyłożyć połowę kaszy, na to dać ser i resztę kaszy.
    • Zalać całość śmietaną.
    • Piec 30 minut w 180 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować