Kasza gryczana z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Obiad lub pożywny dodatek do mięsa w pół godziny minut

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej
    łyżka masła
    4 małe ogórki kiszone
    słoik papryki konserwowej
    słoik mieszanki warzywnej (groszek, kukurydza, marchew)
    sól
    kostka rosołowa warzywna
    pieprz
    ulubione przyprawy np. zioła prowansalskie

Kasza gryczana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj w woreczkach w osolonej wodzie z rozpuszczoną kostką warzywną. W tym czasie przygotuj warzywa. Ogórki pokrój w plasterki, paprykę w średnią kostkę; warzywa konserwowe odsącz z zalewy (zachowaj połowę płynu).

    Ugotowaną kaszę wyjmij z woreczków i wsyp do garnka o grubym dnie z rozgrzanym masłem; zalej zalewą z warzyw i gotuj do wchłonięcia płynu.
    Gdy kasza zacznie pęcznieć dorzuć do garnka resztę składników i duś pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec dowolnie przypraw do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy