Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kasze, moja wielka miłość, ale nie od zawsze. Pamiętam jak mama kupowała często kaszę gryczaną i zajadała ze smakiem, aż po czasie i mnie przekonała! Tak wiele mam pomysłów w głowie, krok po kroku staram się je realizować. Dzisiaj szybki pomysł na obiad czy sałatkę na ciepło. Udowadniam po raz kolej

  • 10 min

Składniki:


  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
    3 duże pieczarki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka czarnych oliwek
    2 szczypty suszonego tymianku
    1 szczypta słodkiej papryki
    oliwa z oliwek aromatyzowana chilli, listkiem laurowym i czerwonym pieprzem
    1 łyżka octu balsamicznego
    sól, pieprz

Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku i pieczarek, dodajemy tymianek i czerwoną paprykę w proszku.
    Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy ocet balsamiczny, a gdy odpruje i powstanie gęsty sos doprawiamy do smaku i podajemy z kaszą gryczaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy